Coś na ząb:
Pieczone filety z cukinią - II FAZA
500 g filetów ze świeżego dorsza lub innej ryby
sól
grubo mielony pieprz
sok z cytryny
2-3 młode, małe cukinie
Ryby opłukać, posypać solą i pieprzem, obficie skropić oliwą i sokiem z cytryny. Cukinie umyć, przekroić na pół. Jeśli pieczemy na grillu, to ryby i cukinie ułożyć na tacce, postawić na ruszcie, piec po 8 minut z każdej strony. Można również smażyć na patelni.
I coś do kawy:
Chrupiace biszkopty migdalowe Faza II P
30 biszkoptow
2 lyzki otreb pszennych
4 lyzki otreb owsianych
maly serek homogenizowany (150g) lub jogurt naturalny
1 lyzka skrobii kukurydzianej
2 jajka
2 lyzeczki proszku do pieczenia
Zapach migdalowy
2 lyzki slodziku do pieczenia
Wszystkie skaldniki wymieszac, blache wylozyc papierem do pieczenia lub folia aluminiowa, nalozyc lyzeczka male porcje. Piec 20min w 180C. Zdjac z blachy po ostudzeniu.
Dietetyczna nutella
(nie wypróbowalam osobiście- przepis też znaleziony w internecie)
odtłuszczone mleko w proszku,
serek homogenizowany 0% tłuszczu
Odtłuszczone kakao
żółtko
słodzik.
wszystko razem zmiksować blenderem.
podobno dobre
Życzę smacznego.
katalog stron internetowych www
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz